Tradiční jablečný koláč v novém kabátu. Jak si ho připravíte?

Date:

Share post:

Kdo by je nemiloval? Oblíbené koláče, které připravovali už naše babičky, zažívají comeback. Výsledkem toho jsou moderní verze, které tradiční chuť skutečně povýšili na jiný level.

potřebujete:
4 velká jablka
250g polohrubé mouky
160g změklého másla
125g moučkového cukru
3 vajíčka
3PL másla
2PL mléka
2cl prášku do pečiva
vanilka
citrónová kůra a šťáva z jednoho citronu
máslo na vymazání formy

postup:
Jablka očistíme, okrajem a následně nakrájíme na tenčí plátky. Ty pokapeme citrónovou šťávou a necháme na chvíli odstát. Medzičaosm si rozpustíme máslo na pánvi a prostupu přidáváme odstané jablka. Opečeme je z Obch stran, přičemž přidáme trochu cukru – dle vlastní chuti a uvážení.

Ve větší míse si smícháme změklé máslo, moučkový cukr, vanilku a špetku soli. Vše spolu utřeme do pěny. Přidáváme nastrouhanou kůru a vajíčka s mlékem. Na závěr přidáme mouku a prášek do pečiva. Směs mícháme, dokud nám nevznikne tuhé těsto. Kulatou formu si vymažeme máslem a těsto z mísy rovnoměrně rozostřuje. Na vrch poklademe plátky jablek tak, aby se nám překrývaly. Vložíme do trouby a pečeme při 200 stupních asi 45 minut. Na závěr můžeme posypat práškovým cukrem. Dobrou chuť!


Inspirujte se při tvorbě moderní kuchyně.


- Reklama -PR články

Další články autora

Tiskárny etiket, aneb, aby váš produkt vypadal profesionálně

Jste snílek, co se se svým produktem snaží prorazit na trhu? Nebo snad již zkušený obchodník, který má...

Víte, kde můžete koupit odtředivě lité roury, nebo třeba zirkonium?

Je mnoho firem, u nichž můžeme koupit zboží, nebo poptávat služby, které jen tak někdo nevyrábí či nenabízí....

Kvalita vnitřního vzduchu: Jak ji měřit a proč je důležitá?

Dnes si povíme něco o kvalitě vzduchu uvnitř budov. Možná si myslíte, že vzduch je prostě vzduch, je...

Víte, že je u Heřmanova Městce kvalitní servis zemědělských strojů?

Jak velcí, tak malí zemědělci, potřebují ke své činnosti dnes a denně službu různých strojů. Nejčastěji jde o...