Konzumace hub může snížit riziko rakoviny. Navíc dodají potřebnou dávku vitamínu D

Date:

Share post:

Houby jsou nedoceněnou surovinou.

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií.
Houby jsou nedoceněnou surovinou našich ledniček. Kromě toho, že chrání lidský mozek před stárnutím, stále více výzkumů naznačuje, že mají i protirakovinné účinky.

Nedávná studie zveřejněná v časopise Advances in Nutrition prokázala souvislost mezi pravidelnou konzumací hub a sníženým rizikem rakoviny téměř o polovinu.

Navíc, pokud vám chybí vitamin D, jsou houby výborným doplňkem stravy.

Umíte si je doslova „nabít“ tak, abyste jimi pokryli denní dávku, která je potřebná pro správné fungování vašeho těla.

Zdravotní benefity hub

O houbách je známo, že neobsahují cholesterol a mají v sobě jen minimum soli, cukrů a kalorií. Navíc jsou bohatým zdrojem vitamínů, bílkovin, vlákniny, minerálů a antioxidantů.

A právě o antioxidantů v houbách se již delší dobu hovořilo, že by mohly hrát důležitou roli v boji proti nádorovým onemocněním.

- Reklama -PR články

Další články autora

Jak zvyšovat svoje úspěchy v on-line světě

V dnešní moderní době je pro úspěch každé firmy nezbytné mít silnou online přítomnost. A jedním z klíčových...

Transformace průmyslu 4.0: cesta kinovacím a efektivitě

Průmysl 4.0 představuje revoluční transformaci v oblasti průmyslu, která integruje pokročilé technologie, digitalizaci a automatizaci s tradičními výrobními...

Svět moderních elektromotorů je vám blíž, než si myslíte

Během běžného dne si možná ani neuvědomujeme, že jsme obklopeni elektrickými zařízeními, která nám pomáhají při každodenních činnostech...

Máte zájem o čištění vzduchotechniky a odtahů? Rezervujte si službu co nejdříve

Poměrně často a v mnoha místech je využívána vzduchotechnika a nejrůznější odtahy. Aby však fungovaly, jak mají, je potřeba...